מקור ראשון

מאפה בצק עלים מהיר עם סלמון ועוד הרבה דברים טובים

מנה מושלמת לאירוח מלא רושם ובאפס זמן

מרכיבים

חצי חבילת 300( גרם) בצק עלים חמאה מופשר לפי הוראות היצרן 1 ביצה טרופה 1 בצל סגול קטן פרוס לעיגולים מיץ מחצי לימון טרי 100 גרם גבינת שמנת/מסקרפונה/ קרם פרש 2־3 יחידות ארטישוק א־לה רומנה חתוכות לרבעים 3־4 כפיות פסטו 100 גרם סלמון מעושן פלפל שחור

אופן ההכנה

.1 מחממים תנור ל־081 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הבצק על הנייר ובעזרת סכין חורצים מסביב מסגרת של 2 ס״מ. מברישים את הבצק בביצה. .2 דוקרים את החלק האמצעי של הבצק במזלג. .3 אופים את הבצק כ־01־51 דקות עד שהוא זהוב מאד ושחום בקצוות. (לא מכבים את התנור). .4 מצננים אותו כעשר דקות. .5 מניחים את הבצל הפרוס בצלחת ומוזגים עליו כוס מים רותחים. אחרי חמש דקות מסננים מהמים ומוזגים עליו מיץ לימון. .6 מסדרים על הבצק האפוי את התוספות: גבינת שמנת, ארטישוק, פסטו, עיגולי בצל סגול וסלמון מעושן. .7 מפזרים מעט פלפל שחור ואופים 5־7 דקות נוספות. פורסים לחתיכות ואוכלים מיד.

אוכל // אפרת ליכטנשטט

he-il

2021-06-11T07:00:00.0000000Z

2021-06-11T07:00:00.0000000Z

https://digital-edition.makorrishon.co.il/article/283575223396446

Israel Hayom