מקור ראשון

החיים שלנו תותים

התות מוצלח מאוד בכל דרך - באפייה, בסלט וגם סתם ככה בזכות עצמו. רק בבקשה אל תטבלו אותו בקערת סוכר

הכשהיינו תות הוא פרי שיודע לעשות כניסה מרשימה. הוא כל כך פוטוגני עם כתר ירוק על הראש, וואו! התותים טעימים - את זה כולם יודעים - כשהם בעונה, אפשר בקלות לחסל קערה. ילדים התותים היו מוגשים כקינוח ״גורמה״ ולצידם קערת סוכר, כמה כיף זה היה לטבול את התות הרטוב ולקוות שידבק בו הסוכר (למה עשינו את זה? אולי כי התותים לא היו מתוקים? אולי לא הבנו את נזקי הסוכר? מי יודע). גם היום התותים מוגשים כקינוח מפנק וסביב השולחן מתפתח דיון סביב מחירם, טעמם וצורתם. התותים גם מבשרים את יום הולדתי המתקרב אי שם בשיא החורף, אז אמי מכינה עוגת קומות גבוהה (בפעם היחידה בשנה) עם קצפת ותותים.

היום אני אוהבת לשלב את התותים בהמון מנות וקינוחים. זהו פרי מושלם לשדרוג סלט כי הוא לא מתוק מדי ויש לו חמיצות נעימה, הוא נפלא כשהוא טרי לקישוט טארטים ועוגות, הוא מושלם טבול בשוקולד ומוצלח מאוד באפייה.

התותים גדושים בוויטמינים A,B,C ועשירים בסידן ברזל ואשלגן, ומצד שני דלים בקלוריות, בכוס תותים תוכלו לקבל יותר מצריכת ויטמין סי המומלצת ליום! בקיצור - בפעם הבאה שיש לכם קופסת תותים יפה, שימו כמה בצד והוסיפו אותם לארוחה.

מסעדה // אביטל אינדיג

he-il

2021-12-03T08:00:00.0000000Z

2021-12-03T08:00:00.0000000Z

https://digital-edition.makorrishon.co.il/article/283321820667673

Israel Hayom