מקור ראשון

רולדת תותים נוסטלגית

מרכיבים

4 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים 4 כפות מים 4 כפות שמן 5 כפות סוכר מחולקות ל־4+1 ½ כוס+1 כף קמח ¼ כפית מלח

1 מכל שמנת מתוקה 38% 1־2 כפות סוכר 1 כף אינסטנט פודינג וניל (או טעם אחר שאתם אוהבים)

4 כפות ריבת תות תותים טריים פרוסים

אופן ההכנה

.1 מחממים תנור ל־081 מעלות טורבו. .2 בקערה גדולה טורפים היטב חלמונים, מים, שמן, 1 כף סוכר וקמח. .3 בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החלבונים והמלח ומתחילים להקציף. .4 כשהקצף מתחיל להפוך ללבן מוסיפים את 4 כפות הסוכר בהדרגה ומקציפים כשלוש־ארבע דקות לקבלת קצף יציב. .5 מוסיפים בהדרגה את הקצף לתוך הקערה עם החלמונים והקמח. בהתחלה שמים רק כף אחת של קצף כדי ״לפתוח״ את הבלילה, ואז מוסיפים שליש אחרי שליש ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. .6 אופים 10־9 דקות עד שהבצק נראה יציב ומעט מזהיב בקצוות. .7 מניחים מגבת על משטח העבודה ומפזרים עליה מעט אבקת סוכר. .8 מוציאים את התבנית מהתנור וכעבור שתי דקות הופכים אותה על המגבת. .9 מקלפים בזהירות את נייר האפייה והופכים שוב כך שהצד היפה פונה כלפי מטה. מגלגלים את הרולדה בתוך המגבת ונותנים לה להתקרר כרבע שעה. .10 מכינים את המילוי: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה. .11 אחרי שהרולדה התקררה פותחים אותה בעדינות ומורחים עליה שכבה דקה של ריבה. מורחים את הקצפת, מיישרים עם סכין פלטה או מרית ומסדרים פרוסות דקות של תותים, לא בצפיפות רבה מדי כי בגלגול הם צריכים מרווח. .12 מגלגלים בעדינות לרולדה הדוקה. מגישים מיד או שומרים בקירור עד ההגשה. 3.12.2021 | כ"ט בכסלו תשפ"ב | |

| | כ"ט בכסלו תשפ"ב | 3.12.2021

אוכל // אפרת ליכטנשטט

he-il

2021-12-03T08:00:00.0000000Z

2021-12-03T08:00:00.0000000Z

https://digital-edition.makorrishon.co.il/article/283347590471449

Israel Hayom