מקור ראשון

עוגת שקדים ותותים

מרכיבים

2 ביצים ¾ 150( גרם) כוס סוכר ½ כוס 120( מ״ל) שמן 1 כפית תמצית וניל ¼ כפית תמצית שקדים 1 כוס 140( גרם) קמח רגיל 1 כוס 90( גרם) קמח שקדים 1 כפית אבקת אפייה ¼ כפית מלח 1 כוס תותים שטופים, מיובשים ופרוסים ½ כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה

.1 מחממים תנור ל־081 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומרפדים בנייר אפייה. .2 בקערה גדולה ובמטרפה טורפים ביצים וסוכר לתערובת אחידה (אפשר להשתמש במיקסר יד). .3 מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב. .4 מוסיפים תמצית וניל ותמצית שקדים ומערבבים. .5 מוסיפים קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ומערבבים. .6 מוסיפים את התותים. אין צורך לערבב יותר מדי, רק עד שזה אחיד. .7 מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים (היא לא נוזלית וזה בסדר). .8 מפזרים את השקדים הפרוסים. .9 אופים 40־35 דקות עד שהעוגה יציבה ומזהיבה, וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. שומרים מכוסה היטב בטמפרטורת החדר עד 12 שעות ומעבר לכך, במקרר. מגישים בטמפרטורת החדר. 3.12.2021 | כ"ט בכסלו תשפ"ב | |

אוכל // אפרת ליכטנשטט

he-il

2021-12-03T08:00:00.0000000Z

2021-12-03T08:00:00.0000000Z

https://digital-edition.makorrishon.co.il/article/283351885438745

Israel Hayom