מקור ראשון

עלה למעלה עלה

בסלט חם או קר, במוקפץ או כצלחת הגשה. המדור נותן סוף–סוף כבוד לחסה

א- מא, כבר עשית מדור על חסה? שאל אותי הבן שלי. עצרתי לחשוב וגיליתי שוואלה, שבע שנים, והחסה לא כיכבה במדור. החסה הנפלאה, הטעימה והרבגונית אנחנו לוקחים אותה קצת כמובנת מאליה. תוספת. חומר גלם מלווה. מרכיב חובה בהמבורגר. אבל החסה היא כוכבת לא קטנה, ובשנים האחרונות אנחנו רואים מפץ בתחום עם המון זנים חדשים וטעימים, במגוון צורות, מרקמים, צבעים וטעמים. בכל חודש אני מתאהבת בזן נוסף של חסה. עכשיו אני חזק בעניין של ״לליק״ ונהנית לשלב אותה בסלטים ובכריכים. כשהייתי לאחרונה בפריז ראיתי בשווקים עשרות סוגי חסה שלא הכרתי, ובוודאי נראה אותם בישראל בשנים הקרובות. החסה היא פצצת בריאות לא קטנה: פעם שמעתי מישהו שמסביר שהיא ״המטאטא של הגוף״. היא עשירה בוויטמינים, באומגה ,3 בחומצה פולית, בסידן, באשלגן ובברזל, והיא דלת־קלוריות - רק כ־71 קלוריות ל־001 גרם! אני משתדלת להחזיק דרך קבע במקרר קופסת חסה ולארגן לי סלט זריז: שמן זית, לימון, מלח ופלפל יהפכו כל עלה פריך למעדן.

אגב, אם יש לי קצת שאריות של חסה במקרר אני מוסיפה אותן ברגע האחרון לירקות המוקפצים. כן! אפשר לאכול חסה חמה או מוקפצת. זמן הבישול שלה בהחלט קצרצר ולעיתים יספיקו לה אדי הבישול אחרי שהאש כבר כבתה. כך היא לא מאבדת מטעמה, והיא נהדרת.

רגע אחרי פסח ושנייה לפני חג שבועות, בואו לגוון את התפריט היומיומי עם קצת ירוק.

מסעדה // אביטל אינדיג

he-il

2022-05-13T07:00:00.0000000Z

2022-05-13T07:00:00.0000000Z

https://digital-edition.makorrishon.co.il/article/283373360587218

Israel Hayom