מקור ראשון

אוכל

// אפרת ליכטנשטט

בקבוק אחד שיחזיק אפילו עשור יעניק לכם אוכל בטעם של מנגל, בלי טיפה אחת של לכלוך ואש. הכירו את העשן הנוזלי

אכך נחנו גרים בדירה קטנה (וחמודה!) בקומה שלישית ללא מרפסת, מה שאומר שמנגל זה לא בדיוק אופציה מבחינתנו. ולכן כששמעתי על ״עשן נוזלי״ הסתקרנתי מאוד. אני כל

אוהבת להתנסות בחומרי גלם חדשים, וכשאני נתקלת באחד כזה אני מיד יוצאת למחקר קטן ומנסה להוסיף אותו לכל דבר. העשן הנוזלי אומנם איתנו כבר יותר מעשור אך רק בשנים האחרונות הוא יצא מתעשיית המזון ונכנס למעדניות ולמטבחים הביתיים כחומר גלם לגיטימי מהמניין.

העשן הנוזלי - מיצוי של עשן בצורת נוזל, נולד מצורך של תעשיית המזון להוסיף את הטעם המעושן המיוחד שמתקבל בצלייה על אש, לתוך חומרי גלם כמו רטבי ברביקיו, חטיפים ומוצרים שונים.

כדי לייצר עשן נוזלי בתנאי מפעל, שורפים עץ (כל סוג עץ יפיק טעמים מעט שונים) והופכים אותו לפחם, ואת העשן שעולה מעבים בעזרת מים קרים. את התמיסה שנוצרת מעבירים תהליך של סינון וטיהור כדי להיפטר מחומרים מזיקים כמו מתאן ועטרן, כל החומרים האלה כמובן עוברים בקרת איכות קפדנית והם בטוחים לשימוש במינון הנכון.

החומר שמתקבל מרוכז מאוד (מאוד!) ומספיקות כמה טיפות ממנו כדי לתבל תבשיל גדול. אם תקנו בקבוק אחד של עשן נוזלי הוא כנראה יספיק לכם לעשור הקרוב. מומלץ לשמור את הבקבוק בשקית אטומה במזווה, כי אפילו בקבוק פתוח יפיץ ריח עישון בכל פינה.

התחילו במינון של רבע כפית, כמו שכתבתי במתכונים, ואם אתם נהנים מהטעם הוסיפו כמה טיפות עד שתמצאו את המינון שטעים לכם.

איזה כיף שאפשר לאכול מאכלים בטעם של מנגל ואש במזגן ובלי טיפת לכלוך. זהירות, אתם עומדים להתמכר ולהוסיף עשן נוזלי לכל מתכון!

* אם אתם כבר במעדנייה ורוכשים עשן נוזלי, הוסיפו פפריקה מעושנת לסל, להעצמת החוויה.

| | ב' בתמוז תשפ"ב | 1.7.2022

מרכיבים

1 קילו סלמון טרי 400 גרם עלי תרד קפואים (סנפרוסט)

למרינדה

2 כפות רוטב סויה 2 כפות שמן רגיל 2 כפות סירופ מייפל 2 שיני שום כתושות 1 כפית רוטב ווסטרשייר (לא חובה, אך מוסיף) ¼ כפית עשן נוזלי

אופן ההכנה

.1 מחממים תנור ל־091 מעלות. .2 מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל המתאים לסלמון, או שמשמנים אותה. .3 מניחים את הסלמון בתבנית ומסביבו מסדרים את התרד. .4 מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומורחים על הסלמון ועל התרד. .5 אופים 22־18 דקות עד שהסלמון מוכן. הימנעו מאפיית יתר.

|

מרכיבים

800 גרם חזה עוף 400 גרם עגבניות שרי תמר

2 כפות רוטב סויה 3 כפות שמן 1 כפית פפריקה ¼ כפית פפריקה מעושנת ¼ כפית פלפל שחור 1 כפית עשן נוזלי 1 כף גדושה סילאן 1 כפית רוטב סרירצ׳ה (לא חובה, מוסיף חריפות) 1 כפית אבקת שום | ב' בתמוז תשפ"ב | 1.7.2022

אופן ההכנה

.1 חותכים את חזה העוף לנתחים שמנמנים בעובי 2־3 ס״מ ושמים בקערה גדולה. .2 חורצים בעגבניות חריץ קטן, אם הן גדולות אפשר לחתוך אותן לחצאים, מוסיפים אותן לקערה. .3 מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומוזגים על העוף והעגבניות. מערבבים היטב, ואם לא ממהרים מצננים במקרר כשעה. .4 מחממים מחבת גדולה בקוטר 28 ומוזגים אליה את כל תוכן הקערה. .5 מטגנים כחמש דקות והופכים את הנתחים לצידם השני. .6 סך הכול מטגנים במשך 15־10 דקות עד שזה מוכן (תחתכו אחד ותבדקו). מגישים חם, עם אורז.

1.7.2022 | ב' בתמוז תשפ"ב | |

| | ב' בתמוז תשפ"ב | 1.7.2022

מרכיבים

300 גרם טופו

למרינדה

6 כפות רוטב סויה 1 כף סירופ מייפל 1 כף סילאן 2 כפיות פפריקה מעושנת 1 שן שום כתושה ¼ כפית עשן נוזלי מעט פלפל שחור תוספת שלי, לא חובה: כף חמאת בוטנים

אופן ההכנה

.1 חותכים את הטופו בהתחלה לשלוש פרוסות עבות ובעזרת מגבת נייר סופגים ממנו כמה שיותר נוזלים. .2 חותכים את הטופו לקוביות קטנות. .3 בקערה בינונית מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ומשרים בה את הטופו. .4 מעבירים את כל תוכן הקערה למחבת חמה ומטגנים כ־51 דקות, עד שרוב הנוזלים התאדו והטופו נהיה מעט קריספי.

מגישים מיד עם כל מה שאוהבים.

מסעדה // אביטל אינדיג

he-il

2022-07-01T07:00:00.0000000Z

2022-07-01T07:00:00.0000000Z

https://digital-edition.makorrishon.co.il/article/283386245587032

Israel Hayom