מקור ראשון

קציצות ≈ טונה ברוטב עגבניות

משקיעים בקציצות עם המון חומרי גלם טעימים והמחבת מתחסלת בכמה רגעים, ראו הוזהרתם

| | ט"ו באב תשפ"ב | 12.8.2022

מרכיבים

ל־81 קציצות

1 בצל גדול קצוץ דק־דק 1 גבעול סלרי קצוץ דק־דק 2 כפות שמן זית 3 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננות מהשמן 1 בטטה מקולפת ומגוררת דק 1 קישוא מגורר וסחוט מנוזלים 1/3 כוס פירורי לחם 3 ביצים 1 כפית פפריקה 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור חופן פטרוזיליה קצוצה דק־דק מעט שמן זית לטיגון הקציצות

לרוטב 1 פחית 400( מ״ל) שימורי עגבניות קצוצות 100 גרם רסק עגבניות 3 שיני שום קצוצות

חופן פטרוזיליה קצוצה דק־דק 1 כפית כמון ½ כפית מלח ½ כפית פלפל שחור 1 כוס מים

אופן ההכנה

.1 במחבת גדולה מטגנים את הבצל והסלרי

כ־01 דקות עד שהם רכים. .2 בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי

הקציצות, כולל הבצל והסלרי המטוגנים. .3 בעזרת הידיים יוצרים קציצות קטנות, עגולות ומעט שטוחות. מטגנים אותן משני הצדדים ומוציאים לצלחת בצד. .4 אפשר גם לאפות כעשרים דקות על נייר אפייה משומן, ב־081 מעלות. במקרה הזה מברישים את הקציצות בשמן גם מלמעלה. .5 במחבת שמים את כל חומרי הרוטב,

מערבבים ומביאים לרתיחה. .6 מחזירים את הקציצות לרוטב ומבשלים

20 דקות. מגישים חם.

12.8.2022 | ט"ו באב תשפ"ב | |

אוכל אפרת ליכטנשטט

he-il

2022-08-12T07:00:00.0000000Z

2022-08-12T07:00:00.0000000Z

https://digital-edition.makorrishon.co.il/article/283111367765874

Israel Hayom