מקור ראשון

הקלחת הרותחת

בכל צבע ומרקם, עם תוספות או בלי, מרק הוא מרחב היצירתיות של החורף. הכינו את הכפות

מאהבת רקים הם המקום הכי יצירתי שיש לנו בחורף. בדרך כלל אני קונה את המצרכים במיוחד, אך גם מרקים מאולתרים ממה שאני מוצאת במקרר ובמזווה הם נפלאים. המרק הכי אהוב אצלנו הוא מרק כתום, שחיזקתי כאן עם עדשים ויצא פשוט נפלא. מרק אפונה זו ילדות (ואף פעם לא יוצא לי טעים כמו של אמא שלי) ומרק קישואים זה כיף אמיתי. אפשר להכין מרק מכל דבר, אפילו מכפתור! (רק אל תשכחו להוסיף לו תבלינים וירקות). ישנה אסכולת המרקים הטחונים, ואסכולת המרקים עם חתיכות של ירקות (מה אתם מעדיפים?), מרקי עוף הוא עולם שלם בפני עצמו, כופתאות של מרק הן תת־נושא שראוי למדור מיוחד, ועוד לא דיברנו על שקדי מרק, קרוטונים, טוסטים מוקרמים ושאר מטעמים. מרוב דיבורים על מרק אין לי ברירה אלא לקום ולטגן בצל, כי כלל חשוב בכל מרק: חובה להתחיל עם הרבה בצל מטוגן.

אופנה // נעמה רוזן־קרייף

he-il

2023-11-24T08:00:00.0000000Z

2023-11-24T08:00:00.0000000Z

https://digital-edition.makorrishon.co.il/article/283343296967058

Israel Hayom