מרק כתום עם עדשים
המרק הכתום האיקוני בתוספת עדשים, והתוצאה פשוט מדהימה
מרכיבים
3 כפות שמן 2 בצלים קצוצים דק־דק 1½ כפיות מלח ½ כפית פלפל שחור 1 כפית ג'ינג׳ר יבש או קוביית ג׳ינג׳ר טרי קצוצה דק־דק ¼ כפית כורכום ¼ כפית קינמון 3 שיני שום פרוסות 1 כוס עדשים כתומות 5 גזרים 1 בטטה גדולה 1 תפוח אדמה (לא חובה) 1 דלורית בינונית / 300 גרם דלעת 3־4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
.1 בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל במשך 20־10 דקות עד שהוא מתרכך ומזהיב. .2 בינתיים מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות גדולות. .3 את העדשים שוטפים בשפע מים עד שהן נקיות וללא אבק. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה. .4 מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב. .5 מוסיפים את כל הירקות ומערבבים היטב כשתי דקות. .6 מוסיפים את המים עד גובה הירקות ועוד סנטימטר. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עם מכסה כשעה עד שהירקות רכים מאוד. .7 טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. .8 אם המרק סמיך מדי מוסיפים קצת מים רותחים וטוחנים שוב.
אוכל // אפרת ליכטנשטט
he-il
2023-11-24T08:00:00.0000000Z
2023-11-24T08:00:00.0000000Z
https://digital-edition.makorrishon.co.il/article/283347591934354
Israel Hayom
