מקור ראשון

מרק אפונה עם נקניקיות

מרכיבים

3 כפות שמן זית 1 בצל גדול קצוץ גס 1½ כפיות מלח ½ כפית פלפל שחור 3 שיני שום גדולות, פרוסות דק 200 גרם נקניקיות חתוכות לקוביות קטנות 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות 1 קישוא חתוך לקוביות כשאני מוסיפה בשר או נקניקיות אני זוכה לנקודות בונוס אצל אסף, אז שדרגתי את מרק האפונה שלי עם נקניקיות, וכולנו הרווחנו 1½ כוסות אפונה יבשה 1 ליטר מים רותחים 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה

אופן ההכנה

.1 בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ־01 דקות עד שהוא מזהיב. .2 מוסיפים נקניקיות, מלח, פלפל, שום ומערבבים היטב כשתי דקות. .3 מוסיפים את הגזרים, תפוח האדמה והקישוא ומטגנים כחמש דקות. .4 מוסיפים את האפונה היבשה ומים רותחים שיכסו את כל הירקות ועוד כשלושה ס״מ מעליהם. .5 מבשלים כשעה וחצי עד שהאפונה רכה ומתפרקת. .6 מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים עוד חמש דקות. .7 טוחנים כמה פולסים בבלנדר יד, כדי להסמיך את המרק אך שיישארו חתיכות של ירקות. אפשר גם לטחון עד הסוף אם אוהבים מרק חלק לגמרי. .8 אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים.

אוכל // אפרת ליכטנשטט

he-il

2023-11-24T08:00:00.0000000Z

2023-11-24T08:00:00.0000000Z

https://digital-edition.makorrishon.co.il/article/283360476836242

Israel Hayom